• 2019-05-08

VK Snackar Digitalt v.19

Veckans snackis

VK’s stjärna Fanny börjar på heltid!

Fanny Hammarlund började som praktikant hos oss sommaren 2017 och sedan dess har hon arbetat med oss på distans som innehållsproducent på sociala medier medan hon studerat i Lund. Nu är studierna slutförda och äntligen kan vår stjärna Fanny börja jobba med oss på heltid!

Så Fanny… hur känns det att börja på VK på heltid?

 – Det känns som att vara hemma igen. Jag ser fram emot många pingismatcher såklart men även mycket kreativt jobb!

Vi är så glada över att få en så dedikerad och kreativ medarbetare på heltid. Välkommen hem Fanny!

Läs mer här »

Veckans update

Twitter uppdaterar plattformsreglerna – för att förbättra transparens och förståelse

Den nionde juni uppdaterade Twitter plattformsreglerna för att säkerställa att reglerna är enkla att förstå och plattformen tar hänsyn till alla användargrupper. På Twitters blogg förklarar plattformen att de regler som finns är till för allas trygghet och försäkring om att användare fritt kan delta i diskussioner på den allmänna arenan. Twitter berättar att uppdateringen innefattar enkla och tydliga regler, ett tydligt språk men även en omorganisering av reglerna där tre kategorier ingår. Kategorierna är säkerhet, sekretess och autencitet. Under den senaste tiden är det många plattformar som uppdaterar och omorganiserar sina regler och villkor. Enkel och tydlig kommunikation is key!

Läs mer om uppdateringen här »

Veckans spaning

Facebook lanserar Bit-emoji liknande avatarer

Sociala medier blir allt mer lika varandra, exempelvis har Snapchats koncept “Stories” tidigare lanserats på Facebook och Instagram. Nu lanserar Facebook avatarer i samma anda som Snapchats Bit-emojis som kallas Facebook Avatars. Precis som med Bit-emojis skapar användarna sina egna avatarer och Facebook Avatars kan användas både på Facebook och på Messenger. I nuläget finns Facebook Avatars bara i Australien, men alla Facebookanvändare kommer att kunna skapa sina egna avatarer i slutet av året eller i början på nästa år. Undra vad nästa steg i utvecklingen blir, kanske sponsrade klädalternativ från företag som du kan klä din avatar med?

Bild: techcrunch.com

Läs mer här »

 

Ta del av senaste nytt inom sociala medier

Vass Kommunikation tar tempen på vad som händer inom den digitala världen. Häng med när VK Snackar Digitalt!

Länk

Läs mer om Copywriting

Länk

Läs mer om Sociala medier