• 2018-10-02

VK Snackar Digitalt v.40

VK Snackar Digitalt-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av VK Snackar Digitalt!

Se alla avsnitt på VKs YouTube-kanal »

Veckans snackis

Kroppshets i fokus

“En serie om alla fucking jävla timmar vi lägger på kropp, mat och träning.” Så börjar beskrivningen om Mia Skäringers serie “Kroppshets” på SVT. Serien lyfter ett ämne som de flesta känner till, hur vi kritiskt ser på våra kroppar. Vad är det som påverkar oss och hur blir vi påverkade? Vilken roll spelar sociala medier, skyltdockor och reklam i det här? I avsnitten möter Mia personer som på ett eller annat sätt blivit påverkade av kroppshetsens baksida. Har du en timme över i veckan så kika gärna, avsnitten går att se på SVT Play och finns kvar i sex månader.

Bild: SVT Play

Veckans update

Instagram satsar!

Instagram smider planer, de har en ny funktion för hashtags på gång. Idag finns det två alternativ, du kan lägga dina hashtags i texten till ditt inlägg eller i den första kommentaren. Vilket som är att föredra går att diskutera. Men nu kan den diskussionen snart vara förbi. Den nya funktionen ska finnas som ett extra fält vid sista steget innan publicering av ditt inlägg. Vi hoppas att det här kommer bli verklighet och inte något som stannar i produktionsstadiet.  

Bild: Social Media Today

Läs mer om uppdateringen här »

 

 

Veckans spaning

Facebook har det svettigt 

Under förra veckan utsattes Facebook för en stor attack. Närmare 50 miljoner konton blev hackade och de vet ännu inte vilka som ligger bakom attacken eller var den kommer från. Facebook loggade av säkerhetsskäl ut de konton som nyligen har använt funktionen “visa som” då företaget har identifierat att det är därigenom hackare har tagit sig in.

– Vi vet ännu inte om dessa konton har missbrukats men vi fortsätter att titta på det och kommer att uppdatera er när vi vet mer, säger Mark Zuckerberg i ett inlägg på Facebook.

Bild: SVT

Ta del av senaste nytt inom sociala medier

Vass Kommunikation tar tempen på vad som händer inom den digitala världen. Häng med när VK Snackar Digitalt!

Länk

Läs mer om Copywriting

Länk

Läs mer om Sociala medier