• 2019-10-09

VK Snackar Digitalt v.41

Veckans snackis

Strävan efter en mer positiv mediekultur

Vi på VK ställer oss frågande till mediekulturen för entreprenörer. Isabella Löwengrip har varit på agendan under föregående vecka på grund hennes ärliga blogginlägg som publicerades 1 oktober. I det blogginlägget beskrev hon sitt bolags situation som har inneburit och kommer att innebära en del utmaningar. I blogginlägget uttryckte hon att det inte är lätt för henne att dela med sig av rådande situation och hon lyfte pressen hon känner för att lyckas med så stor följarskara. Vi på VK tycker att media gärna lyfter hennes situation som misslyckad och väljer direkt att granska hennes bolagssiffror.

Vi på VK vill fokusera på modet att våga fortsätta driva bolag och att dela med sig av hela processen – inte bara medgångarna. Det är hela processen som gör att människor runt omkring får insikt, blir motiverade och inspirerade samt får en sanningsenlig bild av hur det är att vara entreprenör.

Bild: Veckans Affärer
Läs mer här >>

Veckans update

Facebook fortsätter satsa på stories

Facebook lanserar en ny funktion inom stories, nämligen den välkända “Call to action”-knappen. Likt Instagram Stories kommer användare kunna interagera direkt med avsändaren i en story genom att klicka sig vidare under tiden storyn visas. Den nya funktionen går i linje med Facebooks “Conversational commerce” som fokuserar på kommunikationen mellan konsumenter och varumärken. Från Facebooks sida är det ett smart drag eftersom stories har fått stort genomslag på familjeappen Instagram. Vi följer utvecklingen med spänning!

Ni hittar funktionen genom att implementera ”Messager templates” på ert annonskonto.

Bild: Social Media Today
Läs mer om funktionen här >>

Veckans spaning

Influeras av influencers!

Det finns delade åsikter gällande influencer marketing. Vissa anser att det bidrar till konsumtionshets, svartsjuka och en snedvriden världsbild medan andra menar på att viktiga budskap och samhällsdebatter når en bredare publik. Säga vad man vill om influencer marketing – det är framgångsrikt när det kommer till räckvidd och engagemang. Vi på VK satsar därför på företagsvloggar. VD-vlogg, medarbetar-vlogg och företagsvlogg står högt upp på vår agenda och vi har sett tydliga resultat i våra kunders kanaler på sociala medier. Stor räckvidd, hög engagemangsgrad och involverade medarbetare!

Vi på VK arbetar med rörligt material och kan hjälpa er att producera företagsvloggar. Kontakta oss via länken nedan!

Läs mer om funktionen här >>

Ta del av senaste nytt inom sociala medier

Vass Kommunikation tar tempen på vad som händer inom den digitala världen. Häng med när VK Snackar Digitalt!

Länk

Läs mer om Copywriting

Länk

Läs mer om Sociala medier