• 2018-11-27

VK Snackar Digitalt v.48

VK Snackar Digitalt-vloggen

Missa inte vlogg-versionen av VK Snackar Digitalt!

Se alla avsnitt på VKs YouTube-kanal »

Veckans snackis

Årets julklapp

Det har varit på mångas läppar att den röststyrda högtalaren skulle stå som segrare bland årets julklappar, men icke. Under förra veckan avslöjades det vad som skulle bli årets julklapp. Och i år följer julklappen en trend även om många är förvånade. Vad sägs om att ge bort: ”Det återvunna plagget”? Det kanske inte är helt överraskande i en tid av klimatångest och miljödebatter. Och det kanske är så att vi har fått nog av techprylar?! Eller börjar vi bli mer eftertänksamma i vårt shoppande?

Ett återvunnet plagg går att hitta i många olika former och skepnader. Affärskedjor börjar bli bra på att märka upp sina klimatsmarta varor vilket gör att det är lätt för oss konsumenter att hitta dem. Till kategorin återvunna plagg tillhör de som är gjorda av återvunnet material.

Läs mer om årets julklapp »

Veckans update

Bye, bye, bye fake followers

Snart kommer möjligheten att nå ”Insta-fame” via fejkföljare och likes vara ett minne blott. Instagram lanserar nämligen en ny push för att eliminera oäkta följare och likes via ett tredjehandsverktyg. Det har visats sig att konton som använder sig av det här fenomenet bara ökar. Anledningen till det kan vara att ett konto med högt följarantal genererar fler samarbeten och det mynnar ut i ett enklare sätt att tjäna pengar på sitt konto. Det verkar också som att fler plattformar kommer haka på trenden. Även om Instagram har det största ansvaret då plattformen snart svämmar över av olika slags samarbeten mellan företag och influencers. Det positiva med den här uppdateringen kan vara att trovärdigheten av influencers ökar.

Bild: socialmediatoday.se

Läs mer om uppdateringen här »

Veckans spaning

När tiden inte räcker till…

Har Isabella Löwengrip satt framtiden på kartan? I ett blogginlägg under förra veckan presenterade hon sin klon, Gabrielle Löwengrip. Tanken med klonen är att hon ska underlätta för Isabella i hennes hektiska liv, genom att vara hennes digitala alter ego i New York.

Vi på VK funderar på om det här är nästa stora trend inom influencervärlden? Att ta till AI för att nå ut till följare och för att hinna med att tillfredsställa dem? För våra influencers är trots allt vanliga människor med vanliga liv vid sidan om. Och det här kanske kan vara lösningen för att livspusslet ska gå ihop?

– Det viktiga är inspirationen vi hämtar in, och den kan likaväl komma från en animerad person. Det är som på film – inte nödvändigtvis äkta, men en underhållande inspirationskälla!, skriver Isabella på sin blogg.

Bild: isabellalowengrip.se

Ta del av senaste nytt inom sociala medier

Vass Kommunikation tar tempen på vad som händer inom den digitala världen. Häng med när VK Snackar Digitalt!

Länk

Läs mer om Copywriting

Länk

Läs mer om Sociala medier